Bankovanie

Objednajte sa na bankovanie u našeho fyzioterapeuta

Máte na nás nejaké otázky? Napíšte nám!

Čo je bankovanie?

 

Bankovanie je starodávna liečebná metóda, ktorá sa používa už tisíce rokov. Táto technika, ktorá pochádza z tradičnej čínskej medicíny, je dnes populárna po celom svete pre svoje mnohé terapeutické výhody. V tomto článku sa dozviete, čo bankovanie je, ako funguje, aké sú jeho hlavné výhody a prečo by ste ho mali vyskúšať.

 

Ide o techniku, pri ktorej sa na kožu priložia špeciálne sklenené, plastové alebo silikónové poháre (banky), ktoré vytvoria vákuum. Vákuum sa vytvára buď pomocou tepla (tradičné bankovanie s ohňom), alebo mechanicky (moderné bankovanie s pumpičkou). Vákuum spôsobí, že pokožka a povrchové svalové tkanivo sa vtiahnu do pohára, čo stimuluje krvný obeh a energetické dráhy v tele.

Ako funguje bankovanie?

Bankovanie funguje na princípe vytvárania podtlaku, ktorý pomáha uvoľniť napätie vo svaloch, zlepšiť prietok krvi a lymfy a podporiť detoxikáciu tela. Vákuum vytvorené bankami:

  • Zvyšuje prietok krvi: Zlepšený krvný obeh prináša viac kyslíka a živín do tkanív a odstraňuje odpadové látky.
  • Stimuluje lymfatický systém: Bankovanie podporuje tok lymfy, čo pomáha odstrániť toxíny a zlepšiť imunitnú funkciu.
  • Uvoľňuje svalové napätie: Vákuum pomáha uvoľniť stuhnuté a napäté svaly, čo vedie k zníženiu bolesti a nepohodlia.
  • Podporuje relaxáciu: Bankovanie má upokojujúci účinok, ktorý pomáha znížiť stres a zlepšiť celkový pocit pohody.

Hlavné výhody bankovania

  1. Zmierenie bolesti a zápalu
    Bankovanie je účinné pri liečbe rôznych druhov bolesti, vrátane chronickej bolesti chrbta, krku a ramien, migrén a artritídy. Vákuum vytvorené bankami pomáha zmierniť zápal a podporuje hojenie tkanív.
  2. Zlepšenie krvného obehu
    Zlepšený prietok krvi prináša viac kyslíka a živín do tkanív, čo urýchľuje hojenie a regeneráciu. Bankovanie je často používané športovcami na rýchlejšiu regeneráciu po náročnom tréningu alebo súťaži.
  3. Detoxikácia tela
    Bankovanie podporuje lymfatický systém, ktorý je zodpovedný za odstraňovanie toxínov z tela. Týmto spôsobom pomáha bankovanie čistiť telo a zlepšovať jeho imunitnú funkciu.
  4. Uvoľnenie napätia a stresu
    Bankovanie má hlboké relaxačné účinky, ktoré pomáhajú znižovať stres a napätie. Týmto spôsobom prispieva k celkovému pocitu pohody a mentálnej rovnováhy.
  5. Zlepšenie vzhľadu pokožky
    Bankovanie môže zlepšiť vzhľad pokožky tým, že stimuluje krvný obeh a lymfatický tok, čo pomáha zlepšiť textúru pokožky a znížiť výskyt celulitídy.

Pre koho je bankovanie vhodné?

Bankovanie je vhodné pre väčšinu ľudí, ktorí hľadajú prirodzenú a efektívnu metódu na zmiernenie bolesti, zlepšenie krvného obehu a podporu celkovej pohody. Avšak, ľudia s určitými zdravotnými stavmi, ako sú kožné infekcie, kardiovaskulárne ochorenia alebo tehotné ženy, by mali konzultovať použitie bankovania so svojím lekárom.

Bankovanie je starodávna, ale veľmi účinná technika, ktorá prináša mnohé zdravotné výhody. Či už hľadáte úľavu od bolesti, zlepšenie krvného obehu, detoxikáciu tela alebo celkovú relaxáciu, bankovanie môže byť pre vás ideálnou voľbou. Navštívte našu kliniku a zažite výhody bankovania na vlastnej koži a rezervujte si svoj termín už dnes.

O nás

Kto Vám bude bankovanie vykonávať?

Sme hrdí na to, že na našej klinike pracuje fyzioterapeut s vynikajúcim odborným vzdelaním a širokou škálou certifikovaných kurzov. Našim pacientom poskytuje nielen kvalitnú masáž, ale aj komplexnú fyzioterapeutickú starostlivosť, ktorá je prispôsobená ich individuálnym potrebám.

 

Vzdelanie a kvalifikácie


Náš fyzioterapeut absolvoval Univerzitu Sv. Cyrila a Metoda v Trnave, kde získal hlboké znalosti z anatómie, fyziológie a terapeutických techník. Toto vysokoškolské vzdelanie mu umožňuje detailne pochopiť fungovanie ľudského tela a poskytovať efektívnu a bezpečnú liečbu.

 

Certifikované kurzy


Aby neustále zlepšoval svoje zručnosti a poskytoval najlepšie možné služby, náš fyzioterapeut absolvoval množstvo špecializovaných kurzov, vrátane:

 

  1. Masérsky kurz – základná športová masáž (diplom): Tento kurz ho vybavil technikami na poskytovanie športových masáží, ktoré sú ideálne pre aktívnych jedincov a športovcov.
  2. Kurz bodyreadingu: Získané schopnosti v bodyreadingu umožňujú nášmu fyzioterapeutovi presne hodnotiť držanie tela a identifikovať možné dysfunkcie a nerovnováhy.
  3. Kurz bankovania: Technika bankovania je účinná pri zmierňovaní bolesti a napätia, zlepšovaní krvného obehu a podpore hojenia.
  4. Kurz pro core: Tento kurz poskytuje znalosti a techniky na posilnenie strednej časti tela, čo je kľúčové pre celkovú stabilitu a prevenciu zranení.
  5. Kurz diagnostika s klinickou rozvahou: Tento kurz umožňuje nášmu fyzioterapeutovi presne diagnostikovať rôzne zdravotné problémy a vytvárať účinné liečebné plány.
  6. Manuálna lymfodrenáž: Techniky lymfodrenáže pomáhajú pri odstraňovaní toxínov z tela, zmierňovaní opuchov a podpore imunitného systému.

Profesionálne skúsenosti


Náš fyzioterapeut má bohaté praktické skúsenosti z renomovaných zdravotníckych zariadení:

 

  1. Rehabilitačná nemocnica v Hlohovci a nemocnica Bory: Tu získal cenné skúsenosti v práci s pacientmi s rôznymi rehabilitačnými potrebami a diagnózami.
  2. Nemocnica Bory: Pôsobenie v tejto nemocnici mu umožnilo pracovať v multidisciplinárnom tíme a poskytovať komplexnú starostlivosť pacientom s rôznymi zdravotnými problémami.

Sme presvedčení, že kombinácia špičkového vzdelania, širokého spektra certifikovaných kurzov a bohatých praktických skúseností robí z nášho fyzioterapeuta ideálneho odborníka na poskytovanie vysoko kvalitných masáží a fyzioterapeutických služieb. Navštívte našu kliniku a presvedčte sa o výhodách odbornej starostlivosti na vlastnej koži.

sk_SKSlovak